İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Ege’nin İlk Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü İKÇÜ’de İlk Öğrencilerini Bekliyor

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi bünyesinde kapılarını ilk öğrencilerine açacak olan “Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü” Türkiye’de ikinci, Ege Bölgesinde ise ilk olma özelliğini taşıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümüne ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor. Yüzde 30 İngilizce eğitim verecek olan ve 20 kontenjanı bulunan bölüm, Türkiye’de 2’nci, Ege Bölgesinde ise ilk olma özelliğini taşıyor. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünden 4 yılın sonunda mezun olan öğrenciler, ülkemizde ve dünyada petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma faaliyetlerinde kullanılan platformlar ve deniz yapıları ile denizel enerji üretim sistemlerinin geliştirilme alanları başta olmak üzere, gemi inşaatı ve deniz araçları tasarımı gibi pek çok farklı alanda çalışma fırsatı bulacak.

2010 yılında kurulan, eğitim öğretim faaliyetlerine geçtiğimiz yıl Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümüne kabul ettiği 26 öğrenciyle başlayan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, nitelikli akademik kadrosuyla Türkiye’de ikinci, Ege Bölgesinde ise ilk olma özelliğini taşıyan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümüne ilk öğrencilerini bekliyor.

Türkiye başta olmak üzere, dünya genelindeki denizcilik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak nitelikli Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, “Ülkemiz, özellikle son yıllarda, Karadeniz ve Akdeniz’de yoğun olarak petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri yürütüyor. Bu faaliyetlerde kullanılan platformlar, deniz araçları ve deniz yapıları Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünün çalışma alanları içinde yer alıyor. Ayrıca, iklim değişikliği ve getirdiği küresel sorunlar nedeniyle stratejik bir sektör haline gelen, çevreci enerjiler sınıfındaki rüzgâr, akıntı, dalga gibi denizel enerji üretim teknolojilerinin geliştirilme alanlarında da Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendislerine ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizin son zamanlarda yöneldiği bu alanlarda nitelikli mühendisler yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de iki üniversitede bulunan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünün, İzmir gibi denizcilik tarihi ve kültürü açısından önemli bir şehirde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde kapılarını öğrencilere açacak olmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Dekan Prof. Dr. Özkan, alanın yeni gelişmekte olduğunu ve tercih edecek öğrencilere önemli fırsatlar sunacağını belirtti. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in, hem denizel enerji sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesine hem de Ege ve Akdeniz bölgelerinin yat, gezinti-eğlence teknesi, hizmet teknesi, savunma sanayiine yönelik teknelerin üretimine ve özellikle küçük tekne imalatına öncülük eden bir konumda yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Özkan, bu durumun fakülte olarak üniversite-sektör iş birliğini üst seviyede tutmalarına olanak sağladığını dile getirdi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat