Yaz Okulu Ders Alma Koşulları
Yaz Okulu Ders Alma Koşulları
YAZ OKULU - GENEL BİLGİLER:
- Yaz okulunda eğitim-öğretim süresi (sınavlar hariç) en az 5 haftadır.
- Yaz döneminde ders alan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesinde;
- Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin daha önceki yarıyıllarda devam koşulu yerine getirilmiş olsa bile Yaz Okulunda devam zorunluluğu kaldırılamaz. Yaz Okulu devamı, daha sonraki yarıyıllardaki devam şartını sağlamaz. Devamsızlık sınırı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliklerinde belirtildiği biçimde uygulanır.
- Yaz okulunda ders alan öğrencilerin başarı durumları ve yaz okulu sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
- Yaz döneminde ders açılabilmesi için belirlenmiş yeterli başvuru sayısına ulaşılması gerekmektedir.
- Öğrencinin kayıtlı bulunduğu bölümde alacağı ders açılmadığında; öğrenci bu dersi öncelikle Üniversite içinde başka bir birimden eğer Üniversite’de de açılmazsa başka bir Üniversiteden, denkliği intibak komisyonu tarafından kabul edilmesi koşuluyla alabilir.
- Hazırlık sınıfı öğrencileri Yaz Okulu lisans programlarından ders alamazlar.
- Ön koşullu derslere ilişkin uygulama Yaz Okulunda da geçerlidir.
YAZ OKULU - DERS ALMA KOŞULLARI
- Yaz okulunda bir öğrenci en çok üç ders alabilir.
- Yaz okulunda ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.
- Bahar yarıyılı sonunda yabancı dil hazırlık sınıfını başarıyla bitiren öğrenciler kendi öğretim programlarındaki derslerden yaz okulunda açılan birinci sınıf derslerini alabilir.
- Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olunan dersler alınabilir.
- Daha önce almış olduğu ve notunu yükseltmek istediği dersleri alabilir.
- GANO 1,80 ve üzeri olmak ve geçmiş dönemde başarısız dersi olmamak koşuluyla; güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde almadığı ya da alamadığı varsa ön koşulunu başarmış olduğu dersler alınabilir. (İKÇÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği MD.16/1-C ile İKÇÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Yönergesi MD.9/3-C)
- GANO 1,80 ve üzeri olmak ve geçmiş dönemde başarısız dersi olmamak koşuluyla; daha önceki dönemlerdeki tüm derslerini başarmış ve yan dal ya da çift ana dal yapmakta olan öğrenciler üst yarıyıldan açılan dersler alabilir. (İKÇÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği MD.16/1-C ile İKÇÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Yönergesi MD.9/3-C)
- Hazırlık sınıfına kayıtlı olan öğrenci, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından açılan yaz okulu hariç olmak üzere yaz okulundan başka ders alamaz.
- İlişiği kesilen öğrenci yaz okulundan yararlanamaz.
- Kaydını donduran öğrenci kaydını dondurduğu döneme ilişkin yaz okulundan ders alamaz. Ancak bir yıl ve bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenci, cezasının bitiminden sonra yaz okulundan ders alabilir.
FARKLI BİRİM VEYA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ YAZ OKULLARINDAN DERS ALMA:
- Öğrencinin kayıtlı bulunduğu bölümde alacağı ders açılmadığında; öğrenci bu dersi öncelikle Üniversite içinde başka bir birimden eğer Üniversite’de de açılmazsa öğrencinin ilgili yılda Üniversiteye kayıt yaptığı programının taban puanından daha yüksek taban puana sahip programların olduğu başka bir Üniversiteden, denkliği intibak komisyonu tarafından kabul edilmesi koşuluyla alabilir.
- Başka Birim veya Üniversiteden Yaz Okulu Dersi Eşdeğerlilik Başvuru Formu ile ekinde dersin içeriğini, yaz okulu akademik takvimini, haftalık ders programını ve İKÇÜ transkriptini gösteren resmi belgeye önce dersin Koordinatörü sonra İntibak Komisyonundan uygun alıp ikili imza tamamlandıktan sonra öğrenci işleri birimine vermek zorundadır. İmzası eksik olan belge kabul edilmeyecektir.
- GANO 1,80’nin altında ve geçmiş dönemde başarısız dersi olan öğrencilerin hiç almadığı/alamadığı veya üst dönem/sınıfa ait dersleri aldığının tespiti halinde yaz okulunda hatalı alınan ders iptal edilecektir.
- Farklı bir birimden ya da farklı bir üniversiteden gönderilen başarı notları, ilgili kurullarca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir.
FARKLI BİRİM VEYA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN YAPACAĞI İŞLEMLER:
- Başvurular Öğrenci İşleri Biriminine şahsen ya da posta yolu ile yapılacaktır. Postadan kaynaklı gecikmelerden Fakültemiz sorumlu değildir.
- Fakülte web sayfasında yer alan Başka Birim ve Üniversiteden Yaz Okulu Dersi Eşdeğerlilik Başvuru Formu eksiksiz doldurulmalı ve imzalar tamamlanmalıdır.
- Başka Birim ve Üniversiteden alacağınız dersin içerikleri de forma eklenmelidir.
Not: Öğrenci İşleri Birimine Teslim Edilecek Evrakları:
- Başka Birim veya Üniversiteden Yaz Okulu Dersi Eşdeğerlilik Başvuru Formu
- Ders içeriği belgesi (İlgili Birim veya Üniversitenin web sayfasından alınabilir)
- Yaz okulundan ders alınacak Birim veya Üniversitenin Akademik Takvimi (İlgili Birim veya Üniversitenin web sayfasından alınabilir)
Başka Birim veya Üniversiteden Yaz Okulu Dersi Eşdeğerlilik Başvuru Formu için tıklayınız!
İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi için tıklayınız!
İKÇÜ Yaz Okulu Eğitim-Öğretim Yönergesi için tıklayınız!